Tehniški dan: Digitalno = realno = normalno

Ker je življenje z digitalno tehnologijo postalo del našega življenja, smo v torek, 10. 10. 2023, imeli tehniški dan z naslovom  Digitalno = realno = normalno. Učencem od 1. do 5. razreda smo poskušali približati pravilno in varno uporabo različnih naprav in interneta.

Spoznali smo dele računalnika, prebrali Frančkovo dogodivščino v zvezi s preživljanjem časa pred računalnikom, spoznali različne naprave in njihovo uporabo. Učenci so spoznali, da se lahko s pomočjo računalnika tudi učijo, zelo všeč jim je bila pa tudi aplikacija Quiver, s pomočjo katere so »oživili« svoje pobarvane junake. V 2. razredu so učenci novo pridobljeno znanje o delih računalnika uporabili in si iz papirja izdelali svoje prenosne računalnike. V 3. razredu so si ogledali poučne risanke o varni rabi interneta, predvsem tiste, ki se nanašajo na temo prijateljstvo.  Sestavili so svojo pravljico o prijateljstvu, jo prebrali in zvočno posneli. Zanimivo je bilo nato še poslušati svoje glasove. Spoznali so, kako si lahko pri učenju pomagajo s sodobnimi napravami in s pomočjo aplikacije prepoznavali rastline okoli šole.

Vsekakor pa smo poudarili tudi, da naj igra in učenje s pomočjo računalnika ne zamenjata igre s prijatelji na svežem zraku in medsebojne pomoči pri učenju.

Za nami je prav zanimiv in poučen dan.

                                                                                              Zapisala učiteljica Anja Janc