Šolska knjižnica

Šolska knjižnica je osrednje kulturno, izobraževalno in informacijsko središče šole. Je poseben prostor z zakladi znanja, ki s svojim delovanjem podpira vzgojno izobraževalni proces šole.

V knjižnici boste našli okoli 18 800 enot gradiva, predvsem seveda knjige, pa tudi DVD-eje, CD-eje in videokasete ter periodiko. Od knjig je največ leposlovja, in to za vse starostne stopnje, veliko pa je tudi strokovne literature.  Ob koncu pouka ali med prostimi urami pa v njej lahko berete,  igrate šah ali različne miselne igre, na razpolago pa so tudi trije računalniki. V knjižnici se morate obnašati tako, da ne motite drugih.

Izposojevalna  doba za knjige  je 15 dni. Ta rok lahko tudi podaljšate.

Knjižnica je odprta vsak delovni dan, še  posebno pa ste vabljeni v času po pouku.

OSNOVNI PODATKI

Knjižničarka: Katja Ropoša

 

 

Elektronske knjige – Biblos

V slovenski eKnjižnici in eKnjigarni Bibloslahko kupite ali si brezplačno izposodite e-knjige in jih berete na svojem pametnem telefonu, tablici ali računalniku.

Spletni portal Biblos lahko uporabljate vsi, ki ste včlanjeni v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja Tržič. Za izposojo e-knjig potrebujete uporabniško ime, ki je sestavljeno iz akronima knjižnice in številke vaše članske izkaznice (na primer: siktrz0104567) in geslo, ki je enako geslu za COBISS in ga dobite v knjižnici.

Na Biblosu lahko iščete knjige po naslovu, avtorju, ključnih besedah, kategorijah in žanrih, lahko pa si ogledate tudi naslove najbolj branih knjig. Pri vsaki knjigi najdete podroben opis knjige in možnost nakupa ali izposoje. Izposojeno knjigo najdete v desnem zgornjem kotu pod zavihkom moje knjige, tam pa vam bo na voljo 14 dni. Po preteku roka izposoje bo izginila iz vaše naprave. Podaljšati je ne morete, lahko pa si jo ponovno izposodite.

POVEZAVE ZA POMOČ

Če imate težave kliknite na gumb Kako deluje, pokličite v knjižnico ali si pomagajte s spodnjimi povezavami:

https://www.youtube.com/watch?v=jFaNYIvu4tA

https://www.youtube.com/watch?v=OmKiDTjUeT0