Predpraznično pričakovanje

V zadnjem tednu pred novoletnimi počitnicami so naši učenci imeli pestro dogajanje. V sredo smo bili v šoli v Bistrici skupaj z ostalimi učenci razredne stopnje na prireditvi v čast dneva samostojnosti in enotnosti, božiča in novega leta. Prireditev so soustvarjali učenci iz bistriške in kovorske šole.

V četrtek so si učenci 1, 2. 3. in 4. razreda najprej v Kulturnem centru Tržič ogledali lutkovno predstavo Kako je petelin izvalil jajce? v izvedbi kulturnega društva Ampus. Predstavo nam je v predprazničnih dneh podaril Javni sklad Republike Slovenije za kulturo – Območna enota Tržič. Učenci in učitelji smo v čudoviti predstavi prav zares uživali. Potem smo si v kinu v Kranju ogledali še risani film Obuti maček 2. Petošolci so si ogledali slovenski film Kapa. Vsebina filma je spodbudila zanimive in poglobljene pogovore, saj spodbuja razmišljanje o tem, da so med nami tudi otroci, ki jim življenje že v mladosti prinaša težke izkušnje in nimajo varnega, toplega družinskega okolja in so tarče medvrsrtniškega nasilja. Prinaša pa tudi spoznanje, da tudi v težkih trenutkih lahko najdeš dobre prijatelje, dobre ljudi, ki življenje in praznike naredijo lepe. Veseli in ponosni pa smo tudi, da v obiskanih kulturnih ustanovah pohvalijo vljudnost in kulturno vedenje naših učencev.

Isti dan je je v popoldanskem času naše učence obdaroval Božiček (darila mu je pomagala pripraviti Krajevna skupnost Kovor). Učenci našega dramskega krožka in pevskega zbora pa so za vse obiskovalce predstavili predstavo Rokavička.

Sicer pa je bila naša šola že cel december praznično okrašena – nekaj tega vzdušja je tudi na spodnjih fotografijah.