Teden slovenske hrane

Letos prvič obeležujemo Teden slovenske hrane, ki poteka med 11. in 17. novembrom. Cilj tedna je poudariti pomen lokalne pridelave, samooskrbe in zdrave prehrane, ki prispeva h kakovosti našega okolja ter spodbuja zavedanje o vrednosti domačih živil.

Ob tej priložnosti je Andrej Cej učencem predstavil učni čebelnjak. Učenci so na zanimiv način spoznavali življenje čebel.

V okviru Tedna slovenske hrane se bomo v petek, 15. 11. 2024,  pridružili Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, že štirinajstem po vrsti. Učenci bodo uživali domač kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Letošnji slogan je “Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!”. Po zajtrku bodo različne aktivnosti, s katerimi bodo učenci spoznavali kulturne in lokalne vidike prehrane, raziskovali, kaj raste v našem okolju, se pogovarjali o poklicih, povezanih s hrano, izdelovali pogrinjke ter si ogledali interaktivne vsebine o hrani in samooskrbi.