Tretješolci smo imeli kulturni dan

V torek, 30. 5. 2023, smo imeli še zadnji kulturni dan v tem šolskem letu. To je bil hkrati tudi naš končni izlet. Obiskali smo Čebelarski muzej Radovljica in Prešernovo rojstno hišo v Vrbi na Gorenjskem.

 

Kulturni dan

Včeraj, 30. 5. 2023, smo šli na kulturni dan. Šli smo v Čebelarski muzej, ki je v Radovljici, in v Vrbo, kjer smo si ogledali Prešernovo rojstno hišo.

V šoli smo se zbrali ob 8.00 in vzeli malico. Skupaj s 3. a in 3. b smo se ob 8.20 odpravili na avtobus. Ko smo se pripeljali v Radovljico, smo pred muzejem pojedli malico. Ko smo prišli v muzej, smo imeli najprej delavnico, kjer smo delali sveče iz satnic. Jaz sem jih naredila kar 10. Potem smo imeli voden ogled muzeja. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli pogledat čebele in ko smo šli spoznat čebelje člane v družini in to so bili matica, trot in delavka. Nato smo si lahko kaj kupili in jaz sem si balzam za ustnice. Potem smo šli na sladoled. Za tem smo se z avtobusom odpeljali v Vrbo. Tam nam je kustos pokazal črno kuhinjo, dnevno sobo in nam povedal, kako se uporablja predmete, ki so jih uporabljali včasih. Po koncu ogleda sem si kupila majhno leseno zibelko.

Ta dan mi je bil zelo všeč. Upam, da se mi bo še kaj podobnega ponovilo.

Veronika, 3. K