Tretješolci na taboru v Fari

TABOR TRETJEŠOLCEV JE ZA NAMI

Tik pred zimskimi počitnicami, od srede, 1. 2. 2023, do petka, 3. 2. 2023, smo bili tretješolci OŠ Bistrica in PŠ Kovor na tridnevnem taboru v vasi Fara. Fara leži v občini Kostel, v južni Sloveniji, tik ob hrvaški meji. Bivali smo v CŠOD Fara, kjer so nas zelo prijazno sprejeli.

V sredo smo se ob 8. uri z avtobusom odpeljali proti Fari. Na poti smo se enkrat ustavili, da smo pojedli malico, ki so nam jo pripravili v šolski kuhinji. Ko smo prispeli v dom, nas je po toplem sprejemu čakalo najprej postiljanje postelj in zlaganje oblačil v omare. Sledilo je kosilo, po kosilu pa kratek počitek. Po počitku smo šli do bližnjega hriba, kjer smo se spuščali z lopatkami in bobi. Na soncu je bilo prav prijetno toplo, ko pa se je le-to skrilo, pa je bil čas za odhod proti domu. Ob 18. uri smo imeli večerjo, po večerji pa smo šli z lučkami na nočni sprehod skozi vas. Obiskali smo lončarja, ki nas je prijazno povabil v svoje prostore na toplo in nam predstavil svoje delo.

V četrtek dopoldne smo se razdelili v tri skupine. Ena skupina učencev je imela orientacijski tek, druga je plezala v adrenalinskem parku, tretja pa je šla na sprehod do bližnjega gozda, kjer je spoznavala pestrost kostelskega gozda. Popoldne, po kosilu in počitku, smo si najprej ogledali kostelsko hišo in spoznali njene značilnosti, nato pa se podali na daljši pohod do slapa Nežica. Na poti smo opazovali lehnjakove pragove in druge posebnosti pokrajine. Vrnili smo se tik pred temo. Po večerji smo imeli družabni večer »Soba se predstavi«. Vsaka skupina učencev, ki so bili skupaj v sobi, se je predstavila s pesmijo, plesom ali skečem. Po nastopih smo imeli ples.

V petek dopoldne smo najprej pospravili vso našo prtljago nazaj v kovčke in potovalke ter pospravili sobe, nato pa smo jo mahnili na pohod do meje na Kolpi oz. do visečega mostu. Po kosilu in počitku je bil čas za odhod proti domu.

Polni vtisov in novih doživetij smo se ob 16.15 srečno pripeljali pred OŠ Bistrica, kjer so nas pričakali starši in drugi domači.