Nemška ura pravljic v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja

Učenje nemščine je lahko ustvarjalno in povezovalno. Učenci 4. in 5. razreda, ki v letošnjem šolskem letu na PŠ Kovor obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina so to preizkusili na lastni koži.

Pri pouku nemščine so skupaj prebirali zgodbi 1, 2, 3 Tier, avtorice Nadie Budde, in Die Eule mit der Beule, avtorice Susanne Weber. Po prebiranju knjig so obe zgodbi združili in dramatizirali. Nastala je predstava 1, 2, 3, Eule. Za nastop so izdelali tudi maske. Po uspešnih vajah so svoje delo pokazali na uri pravljic v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič.

Predstavo so učenci odigrali 14. 3. 2019. V prijetnem druženju smo se za uvod in ogrevanje skupaj z obiskovalci ure pravljic učili šteti do pet v nemškem jeziku. Nato pa so gosti aktivno sledili zgodbi o sovi, ki ima buško in ji na pomoč priskočijo različne živali. Pomagali so tudi otroci: Sodelovali so s pihanjem, tolaženjem in pantomimo. Kot se za uro nemščine spodobi, smo ob koncu preverili tudi znanje in razumevanje zgodbe. Tako nastopajoči kot tudi naši gosti so se odlično odrezali. Sledilo je še skupno ustvarjanje in urica je kar prehitro minila.

Hvala ekipi tržiške knjižnice, ker ste se odzvali našemu predlogu in nam dali priložnost, da smo pokazali kaj znamo. Kličemo vam: Auf Wiedersehen.

učiteljica nemščine Mateja Žnidaršič